Digital Marketing

Digitalni PR

PR se promjenio ogromno; to više nije isključivo vezano za odnose sa medijima i upućivanje javnih saopštenja kako što je nekad bilo, deceniju ranije.
Digitalni PR je sve što dobijemo kombinirajući tradicionalni PR sa marketingom sadržaja, društvene medije i pretraživanja: pretvarajući statičke vijesti u razgovore i zaobilazeći medije direktno se obraćati ciljanoj publici na internetu..

Vijesti se sada mogu širiti dalje, brže i više i to direktno prema određenoj ciljanoj publici nego ikad prije u povijesti. To nam omogućava da povećamo vijesti kao nikad prije. Umjesto da budemo zadovoljni s jednim položajem, vijesti sada dijelimo (širimo) eksponencijalno.
I ne samo to, sada možemo koristiti društvene mreže, blogove, recenzije i sadržaj ne samo za dijeljenje vijesti, nego za KREIRANJE dijaloga. Povezivanje.
Kao PR profesionalac, jedan od načina da uključimo marketing sadržaja u svoj mix jeste prenamjena sadržaja kojeg imamo (saopštenja) u osvježeni sadržaj. Jedno press saopštenje može biti predstavljno kao SlideShare prezentacija, blog post, Pinterest infografika, osvježena LinkedIn novost, vijest na relevantnoj Facebook stranici, po mišljenju nekog urednika kao članak za lokalni list na web stranici i još mnogo toga.

Dijeli, prepakiraj vijest, podijeli ponovo – i ponovi isti proces više puta! jedan te isti sadržaj može se proširiti do više izvora.

Umjesto da jednostavno saopštenje samo pustite u javnost, pretvorite vaše saopštenje u blog post i iskoristite ga na način da postakne na diskusiju, da otvori nove teme, da educira i slično. Nađite načina da pretvorite offline PR kampanju u društvenu… i obratno.

  • SHARE:

SEO

Google Ads

Facebook Ads

Social Media

Digitalni PR

Analitika